NOB CURSUSSEN

Als NOB-duikschool zijn wij erkend door de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond). De NOB is opgericht in 1962 en als enige sportduikorganisatie in Nederland erkend door het ministerie van VWS en het NOC* NSF (Nederlands Olympisch Comitee/Nederlandse SportFederatie). Internationaal maakt de NOB deel uit van de wereldbond CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques), opgericht in 1959. Een NOB-duikbrevet is meteen een CMAS-brevet, dus wereldwijd erkend.

Beginnende duikers raden wij het NOB-systeem aan indien zij ook/voornamelijk in Nederland zullen gaan duiken, of indien zij de ambitie hebben zich op specifieke onderdelen van de duiksport te gaan specialiseren (o.a. wrakduiken. decompressieduiken, etc.). De opleiding is dan ook gericht op het duiken in Nederlands/West-Europees water. De lesstof van alle NOB-cursussen wordt in modules gepresenteerd.

NOB-CURSUSSEN BIJ MEGA DIVING

1*-duikbrevet
Het doel van deze beginnerscursus is dat de cursist wordt opgeleid tot het maken van duiken tot een diepte van 10 meter in niet-stromend water met een zicht van minimaal één meter, onder begeleiding van een hoger gebrevetteerde duiker. Internationaal staat dit brevet bekend als “Advanced Open Water Diver”.

Prijs cursus: € 470,00
Prijs is incl. gebruik van duikmaterialen van de school en flesvullingen.

2*-duikbrevet
Het doel van deze opleiding is dat de cursist wordt opgeleid tot het zelfstandig maken van duiken zonder dat de decompressiegrens wordt overschreden. Internationaal staat dit brevet bekend als “Rescue Diver”.
Voor het duiken op de Noordzee is dit een minimaal vereist brevet.

Prijs cursus: € 399,00
Prijs is excl. gebruik van duikmaterialen en excl. flesvullingen.

3*-duikbrevet
Deze opleiding heeft tot doel dat de cursist duiken kan maken waarbij het begeleiden en het beheersen van de veiligheid centraal staan. De 3*-duiker is een volledig opgeleide duiker. Internationaal staat dit brevet bekend als “Divemaster/Assitent Instructor”.

Prijs cursus: € 399,00
Prijs is excl. gebruik van duikmaterialen en excl. flesvullingen.

4*-duikbrevet
Het doel van deze opleiding is dat de cursist heeft aangetoond een duikvaardigheid en kennis te bezitten die hem in staat stellen zelfstandig bijzondere duiken voor te bereiden en te organiseren, waarbij de voorbeeldfunctie en de veiligheid voorop staan.

Prijs cursus: op aanvraag

Verder verzorgen wij o.a. de volgende NOB-specialisaties

 Nachtduiken
Duikleider
Getijdewater
EHBDO I
EHBDO II
Decompressieduiken
Driftduiken
Nitrox beginners
Nitrox gevorderden
Droogpakduiken
Zoeken en bergen
Onderwaterbiologie
Wrakduiken
IJsduiken
Reddingsduiken
Onderwateroriëntatie
Hogere duikvaardigheid (HDV)
Grotduiken

Voor informatie over specialty-inhouden en -prijzen gaarne even contact opnemen met het duikcentrum (tel. +31 165 58 70 70)

Bovendien geven wij in samenwerking met regionale zwembaden ook nog de volgende ook voor jonge kinderen geschikte opleidingen:

• Snorkeldiploma A
• Snorkeldiploma B
• Snorkeldiploma C
• Persluchtdiploma A
• Persluchtdiploma B

Voor data van cursussen en specialties zie “Agenda”.

De aanvang van de cursussen is onder voorbehoud van voldoende deelname. Indien er meer aanmeldingen komen dan voorzien, zullen extra cursussen worden ingepland.