Instructor Development Course

Instructor Development Course

Van plan om PADI duikinstructeur te worden?

Door onze PADI Course Director Frank van Beeck word je tijdens een IDC voorbereid op jouw leven als duikinstructeur. Wij bereiden je volledig voor op het examen. Dit wordt afgenomen door een examinator van PADI en is natuurlijk een belangrijk meetpunt is waarvoor je klaar moet zijn. Daarnaast is het minstens even belangrijk dat je als duikinstructeur succesvol wordt. Iets wat méér inhoudt dan alleen het slagen voor het examen.

Deze opleiding tot duikinstructeur heet de IDC. De IDC cursus bestaat uit twee deelopleidingen die ook apart te volgen zijn:

1. AI – Assistent Instructor

Deze opleiding biedt je een aantal dingen meer dan waarvoor je als Divemaster bevoegd bent. Zo mag je als Assistent Instructeur zelfstandig theorielessen geven en onder toezicht van een instructeur zwembadlessen geven. Ook mag je dan de PADI Seal Team programma´s geven.

In deze opleiding leer je hoe je theorielessen geeft en hoe je lesgeeft in beschut en buitenwater. Verder gaan we uitgebreid in op de standaarden die PADI hanteert voor opleidingen

2. OWSI – Open Water Scuba Instructor

Deze opleiding gaat verder waar de AI cursus stopt. De vaardigheden in het lesgeven worden verder aangescherpt. Je leert hoe de verschillende cursussen van PADI gegeven moeten worden en aan welke standaarden ze moeten voldoen. Daarnaast krijg je een aantal presentaties die te maken hebben met risicomanagement, marketing en vervolgopleidingen. Verder toetsen we jouw kennis van de duiktheorie. Deze theorie is verder geen onderdeel van de IDC / OWSI. Het is echter wel noodzakelijk dat je de theorie beheerst, waardoor je het examen succesvol kunt afronden

Meestal wordt door iedereen het volledige IDC gevolgd, ook door diegenen die de AI cursus al eerder hebben gedaan. Het is goed om je kennis nog eens op te frissen voordat je met het OWSI deel van de IDC begint.

Inhoud van de cursus

– Zelfstudie thuis

– Theoriepresentaties door de staf

– Zelf theoriepresentaties geven

– Zelf zwembadlessen geven

– Zelf buitenwaterlessen geven

– Skillcircuit

– Reddingsoefening

– Workshops marketing

– Examens theorie en standaarden

Deelnamevereisten

– PADI Divemaster of leiderschapsniveau bij een andere duikorganisatie

– Minimaal 18 jaar

– 60 gelogde duiken bij aanvang van de cursus

– Minstens zes maanden gebrevetteerd zijn als duiker

– Medische verklaring niet ouder dan 12 maanden

– EFR primaire en secundaire zorg (of gelijkwaardig) binnen de afgelopen 24 maanden gevolgd

Prijzen:

Cursusprijs IDC: € 1.149 (excl PADI boeken en PADI fee)

Verdere kosten:
-PADI IDC lespakket € 1.009
-PADI Instructeurs breveteringskosten (te betalen aan PADI zelf) – circa € 185 – in dat bedrag zit dan ook je PADI lidmaatschap voor dat kalenderjaar inbegrepen
-PADI deelnamekosten PADI IE (te betalen aan PADI zelf) – circa € 650
-Eventueel de kosten die je maakt om EFR-instructeur te worden
-cursus EFR-I € 299 – boek je IDC tezamen met EFR-I dan is het totaal € 1.325 – een voordeel van € 75
-PADI EFR-I lespakket € 249
-EFR-I aanvraag kosten € 85 (te betalen aan PADI zelf)

Ben je reeds PADI Assistant Instructor (AI) dan is de prijs afhankelijk van wanneer je die cursus hebt gevolgd.
Heb je de AI curus vanaf 2020 gevolgd volgens het nieuwe curiculum en ben je in het bezit van de meest recente IDC eLearning? Dan hoef je dat lespakket van € 749 dus niet meer aan te schaffen.
De cursusprijs voor het OWSI deel is € 899.
Met jou bespreken we dan hoe je kunt instromen in het IDC.
Ben je al langer AI (voor 2020), dan heb je zeer waarschijnlijk de oudere versie gevolgd.
In dat geval stemmen we graag met je af welke nieuwe lesmaterialen je nodig hebt en wat daarvan de kosten zijn.
Ons advies is dan dat je het complete IDC volgt in de nieuwe stijl.

Emergency First Response Instructor (EFR-I)

Reanimatie en eerste hulp zijn de hoofdvaardigheden die voor iedereen belangrijk zijn, niet alleen voor duikers. Als Emergency First Response Instructor geef je les in vaardigheden die gebaseerd zijn op internationaal erkende richtlijnen voor hulpverlening. Je mag aan iedereen lesgeven. Het mooie van Emergency First Response (EFR)-cursussen is dat zij een aangename leeromgeving bieden om vaardigheden voor hulpverlening te oefenen. Je cursisten ronden de cursus af met vertrouwen in hun nieuwe vaardigheden, waarbij ze het zelfvertrouwen hebben dat zij iemand in een noodgeval kunnen helpen.

De enige deelnamevereisten zijn dat je minimaal 18 jaar oud bent en dat je binnen de afgelopen 24 maanden een Emergency First Response Primaire en Secundaire Zorg (reanimatie en eerste hulp)-cursus hebt gevolgd. Het EFR Instructor-brevet is een vereiste om PADI Instructor te worden, maar je hoeft met deze instructeurscursus niet te wachten tot je Divemaster- of hoger wordt. Je kunt deze cursus (of de opfriscursus) ook volgen en afmaken tijdens je PADI Instructor-cursus.

Prijzen
cursus EFR-I € 299
PADI EFR-I lespakket € 249
EFR-I application kosten € 85 (te betalen aan PADI zelf)

PADI Specialty Instructor

Meer duiken maken en nog meer plezier beleven omdat je datgene wat jou in het bijzonder interesseert kunt delen met anderen – dit is waar het om draait bij specialty diver-cursussen geven. De beste manier om specialty diver-cursussen te leren geven en er ook echt een bijzondere cursus voor de cursisten van te maken is om een specialty instructor-cursus te volgen. Specialty instructor-cursussen bieden praktische tips die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Het volgen van een specialty instructor-cursus is zinvol voor elke PADI Instructor , vooral voor hen die het PADI Master Scuba Diver™ Trainer (MSDT)-brevet willen behalen omdat je hier minimaal vijf PADI Specialty Instructor-brevetten voor nodig hebt.

PADI Master Scuba Diver Trainer

Als je beschikt over het PADI Master Scuba Diver Trainer-brevet onderscheidt je je van andere duikinstructeurs omdat het laat zien dat jij vervolgcursussen serieus neemt en zelf ook diverse cursussen wilt kunnen geven (potentiële werkgevers houden hier van). Als je een Master Scuba Diver Trainer (MSDT) bent laat je ook zien dat je de ervaring en de kwalificaties hebt om alle cursussen te geven die een duiker moet volgen om Master Scuba Diver te worden – het ultieme recreatief duikbrevet.

Elke PADI Instructor die minstens 25 PADI-duikers heeft gebrevetteerd en minimaal vijf PADI Specialty Instructor-brevetten heeft behaald kan Master Scuba Diver Trainer worden. Dit brevet is de volgende stap op de ladder van duikcursussen op beroepsniveau en is een deelnamevereiste voor de IDC Staff Instructor-cursus.