PADI Core Cursussen

PADI Core Cursussen

Brevetten van PADI, PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors en opgericht in 1966, zijn ook wereldwijd erkend.

Het verschil dat PADI maakt
PADI-duikers hebben het meest gerespecteerde en gewilde duikbrevet ter wereld. Waar je ook gaat duiken, je PADI-duikbrevet wordt erkend en geaccepteerd. Je zult zelfs tijdens de meeste van je duikavonturen worden vergezeld door andere PADI-duikers die voor hetzelfde brevet gingen als jij om te worden opgeleid door ’s werelds grootste en meest gerespecteerde duiktrainingsorganisatie.

Waarin maakt PADI het verschil?
Onderwijs – Het PADI-systeem van duikinstructie is het didactisch gezien meest solide lessysteem. PADI-cursussen zijn ontwikkeld om het leren leuk en de moeite waard te laten zijn. Onder begeleiding van je PADI-instructeur werk je aan je zelfvertrouwen voor wat betreft duiken terwijl je belangrijke veiligheidsaspecten en vaardigheden je eigen maakt. PADI-instructeurs worden opgeleid op basis van de hoogste standaarden. Een sterk, proactief kwaliteitsmanagementsysteem waarborgt dat instructeurs aan deze hoge standaarden blijven voldoen.

Prestatiegericht leren – Je leert en ontwikkelt jezelf in je eigen tempo. Je laat vervolgens zien dat je aan specifieke uitvoeringsvereisten voldoet door aan te tonen dat je de duikvaardigheden onder de knie hebt die nodig zijn om duiker te worden. Je moet je PADI-brevet verdienen, maar dit gebeurt wel in een stimulerende, motiverende leeromgeving waarin je voldoende ondersteuning en begeleiding krijgt.

Lesmaterialen – Gekwalificeerde didactisch onderlegde ontwikkelaars maken van de allernieuwste technologie en lesmethodes gebruik om PADI-studiemateriaal te ontwikkelen met jou, de cursist, centraal. Er zijn diverse soorten thuisstudiematerialen ontwikkeld (online cursusprogramma’s, apps voor tablet-pc’s, handboeken, werkboeken, multimediamaterialen op DVD, enz.) zodat jij het theoriedeel van de cursus kunt volgen op een manier die voor jou het beste werkt. De vele lesmaterialen waarover je PADI Instructor beschikt maken het voor hem of haar mogelijk om belangrijke grondbeginselen nog verder aan je uit te leggen om er zeker van te zijn dat je de lesstof begrijpt.

Onderwijsrichtlijnen – Alle PADI-cursusprogramma’s, van beginnerscursussen tot en met instructeursopleidingen, vallen onder strenge onderwijsrichtlijnen die beoordeeld worden op wereldwijde consistentie en kwaliteit. PADI heeft een proactieve instelling als het gaat om kwaliteitsbewaking en onderzoekt steekproefsgewijs onder PADI-duikers of hun cursussen voldeden aan de hoge normen van PADI en ook aan de verwachtingen van de duikers zelf. Geen enkele andere duiktrainingsorganisatie houdt haar professionele betrouwbaarheid en integriteit op zo’n hoog niveau.

Vervolgcursussen – Het plezier dat je ervaart als zelfverzekerde duiker wordt gevoed als je je duikvaardigheden verder aanscherpt en verbetert. Elke PADI-cursus bouwt verder op de vorige zodat je vaardigheden en technieken pas aanleert als je er klaar voor bent. PADI Specialty-cursussen laten je kennismaken met specifieke duikinteresses. Door cursussen te volgen op het niveau van een duikprofessional om Divemaster of duikinstructeur te worden, kun je het duikleven van je dromen leiden.

De afzondelijke opleidingen

Discover Scuba Diving (DSD)
Dit is een introductieduik in het zwembad. Wil je weten of duiken iets voor jouw is? Probeer het gewoon!

Prijs introles: € 59,00
Prijs is incl. gebruik van duikmaterialen van de school en flesvullingen.
Tevens wordt jouw introduik (DSD) ook bij Padi geregistreerd!!

Open Water Diver
Je wilt zelfstandig kunnen duiken. Overal ter wereld. Via de Open Water Diver cursus behaal je het eerste brevet waarmee je zelfstandig mag duiken tot een diepte van 18 meter. Jij verveelt je niet meer op je vakantie.

Prijs cursus: € 650,00 (e-learning)
Prijs is incl. gebruik van duikmaterialen van de school en flesvullingen.

Advanced Open Water Diver
Voor de duiker die zijn of haar vaardigheden onder water wil vergroten. Deze cursus biedt je de mogelijkheid om duiken in je interessegebieden onder leiding uit te voeren. Onder andere een diepe duik, navigatieduik, bootduik, wrakduik, nachtduik, nitroxduik en anderen behoren tot de mogelijkheden. Na het behalen van dit brevet mag je tot de aanbevolen diepte van 30 meter duiken.

Prijs cursus: € 299,00
Prijs is excl. gebruik van duikmaterialen en excl. flesvullingen.

Rescue Diver
Beheers je de duiktechnieken en heb je oog voor de duikers om je heen? Dan ben je geschikt om getraind te worden als Rescue Diver. In deze cursus leer je ongevallen te voorkomen, zoek- en reddingstechnieken en eerste hulp bij duikongevallen. Na deze cursus ben je een waardevolle duiker die de veiligheid in een groep vergroot.

Prijs cursus: € 439,00
Prijs is excl. gebruik van duikmaterialen en excl. flesvullingen.